Recept: Chokladbollar
Jag vet inte om ni känner igen kombinationen sockersug och tomt i plånkan. Det händer mig då och då… Och då har vi ju receptet som slår alla andra recept, som alltid kommer till ens undsättning och stillar ens sockersug. Jag talar så klart om chokladbollen! Jag har bakat så mycket chokladbollar i mina dar att jag nästan skulle kunna utnämna mig själv till chokladbollsexpert. Det viktigaste när en bakar chokladbollar tycker jag är att smaka av och kanske inte följa receptet så slavisk utan mer gå på känn och smak. Nog pratat om det. Nu bakar vi tycker jag!
Du behöver:
✿ 200 Gram smör
✿ 2 Deciliter socker
✿ 6 Deciliter havregryn
✿ 5 Msk kakao
✿ 2 Msk vaniljsocker
✿ 4 Msk kaffe
✿ Något gott att rulla dem i. Gör så här:
✿ 200 Gram smör
✿ 2 Deciliter socker
✿ 6 Deciliter havregryn
✿ 5 Msk kakao
✿ 2 Msk vaniljsocker
✿ 4 Msk kaffe
✿ Något gott att rulla dem i. Gör så här:
och sist har du i kakaon, vaniljsockret och kaffet.
När du smakat av smeten så att den smakar så där perfekt chokladigt är det dags att rulla bollarna. Jag brukar först rulla all smet och när det är klart tvättar jag händerna och sen rullar jag dem i garneringen.