Recept: Rödbets och halloumiburgare
Nu var det evigheter sedan som jag delade med mig av ett recept. Men härom dagen när jag gjorde rödbetsburgare tänkte jag att det är alledeles för gott för att inte dela med sig av. Skapare av grundreceptet är min gode vän Matilda. Det här receptet räcker till typ 8 burgare och jag har skrivit ut hur mycket ungefär det ska vara av varje ingrediens men mest brukar jag smaka av och kolla så det blir bra konsistens på smeten.
Du behöver:
2 paket halloumi
5 rödbetor
3 ägg
Saft från 1/2 citron
ca 2 dl mjöl
Chili
Timjan
Rosmarin
Salt
Peppar
Vitlök
Olivolja till stekning
Riv osten och rödbetorna. Ha i resten av ingredienserna. Äggen och mjölet är till för att binda smeten, så om den känns för smulig så ta ett till ägg eller mer mjöl. Smaka av med de kryddor du vill ha.
Värm en stekpanna med ganska mycket olivolja i, typ så det täcker 1 cm av stekpannans botten. Forma sedan dina biffar och lägg försiktigt ner dem i stekpannan. Stek på ganska hög värme de första minutrarna och när du fått en bra yta på burgaren kan du sänka värmen något.
Sedan är det bara att servera med dina favvo-tillbehör. Kanske något att bjussa på till fredagsmiddagen i morgon? Lovar att det är supergott!