Oktober för ett år sedan

6 oktober, 2016 0 av mikael
Tänk vad ett år går fort ändå och vad mycket som hinner hända. Förra året bodde jag i holken, jobbade som slöjdvikarie och jag och mitt ex hade precis gjort slut. En av de finaste grejerna med bloggen är ju att jag har så mycket foton att titta tillbaka på och jag tycker ofta att fotona på nått sätt speglar min sinnesstämning. Det är som att beroende på hur jag känner mig har jag riktat kameran mot ett visst håll och föremål och redigerat bilderna på ett visst sätt. Jag tänkte vi skulle kolla lite i allafall hur mitt oktober såg ut genom bilder för ett år sedan.  

IMG_5773

Jag och Josefine förberedde för att ha vår första sew along ihop.

IMG_5901

Min finaste Melinda kom hit och vi gick på bakluckeloppis och hon fyndade den här fina hatten!

IMG_5893

Vi gick till Haga och åt brunch och kunde fortfarande sitta ute med varma jackor. 

Untitled

Jag promenerade jättemycket då också. För att fördriva tiden och få den att gå framåt. Det var en sån märklig känsla att jag som alltid tycker att dygnet har för få timmar och alltid har massor att göra helt plötsligt kände precis tvärt om. Tiden gick så plågsamt långsamt och jag kunde inte förmå mig att göra nånting. 

IMG_5865

Men nånstans var det ändå en bra grej att känna och göra. Jag behöver inte göra nånting alls egentligen. Jag MÅSTE inte sy den kjolen, jag MÅSTE inte skriva det inlägget, jag MÅSTE inte gå på den kursen. 

IMG_6025

Så istället för att göra allt det där jag i normala fall kände att jag MÅSTE göra så satt jag i kompisars soffor och famnar och hängde jättemycket i finaste Holken. Vilken fristad hör ni. 

IMG_5988

Jag hade långväga besök varenda helg i oktober. Nånstans där i mitten kom Becca, Sofia och John. Vi drack öl klockan tre en torsdag, vandrade genom vasastan, lagade risotto och var ute och dansade. 

Untitled

Jag hade nästan alltid polotröja och kjol. Helst med fickor så jag alltid kunde ha nyckelknippan på mig = livet som vikarie. 

Untitled

På två veckor terapistickade jag de här mameluckerna. Jag stickade i princip hela tiden. Jag stickade på spårvagnen, jag stickade på rasterna, jag gick och stickade om jag skulle gå nånstans. 

Eftermiddagrna spenderade jag i köket i Holken. Bara satt och pratade eller bara satt och va tyst. Eller bakade, lagade mat, stickade eller bara hängde. 

Untitled

Så fort mameluckerna var klara la jag upp för en ny stickning. Den här har dock stannat av något men jag la faktiskt upp maskorna för ena ärmen igår så jag ska nog få klart den inom en snar framtid… 

IMG_6040

Jag hade så här långt hår och hade det alltid uppsatt på det här sättet med några hårnålar mitt på huvdet liksom. 

Untitled

Och så avslutades oktober med att jag och Osborne gick ut och dansade på Halloween. Oktober förra året var verkligen en ledsam och jobbig månad för mig men samtidigt ganska fin ändå. Och fint att tänka på vad mycket som hinner hända på ett år. Va skönt att oktober 2015 inte kommer igen och vad fint att oktober 2016 är något helt annat.