Gör eget ströbröd

Du behöver:
Bröd
Burk att förvara ströbrödet i

Förvara dina brödbitar i en skål på ett torrt ställe tills du har tillräckligt många. Det är bra om du innan de blir för hårda bryter dem i små bitar. När de är dags att göra en sats lägger du alla småbitar på en plåt och värmer i ugnen på ca 175 grader. Låt dem stå inne en stund ca 20 minuter, håll lite koll så det inte bränns.
När brödet är helt svalnat igen är det dags att mixa! Stora bitar kan du lägga i en handduk och hamra lite på. Lägg sedan lite i taget i mixern eller morteln eller vad du nu vill använda och gör till smulor.
Lägg över på en plåt igen och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter igen men håll lite koll!
Låt svalna helt! Häll sedan över i en burk, gärna en burk som inte är helt tät utan som släpper in lite luft. Klart! hur easypeasy som helst!
Varför skall burken inte vara helt tät?
läste ett annat ”recept” på ströbröd. där stod det att burken skulle vara helt lufttät.
jag blev vimsig.
Min erfarenhet är att om burken är helt tät kan det börja mögla, därför är jag lite försiktig med det 🙂 Lycka till!