Snabba dinkelfrallor
För ett (bra) tag sedan lovade jag att dela med mig av receptet på mina dinkelfrallor som jag gör nästan varenda helg. Degen görs på kvällen och får jäsa under natten så när du vaknar på morgonen är det bara att skjutsa in dem i ugnen. Minimalt med tid och disk och få ingredienser. Förstår ni varför jag gör dem så ofta? Jag hittade receptet i Amelia höst och det kommer ursprungligen från boken Långjäst och lättbakat av Maria Blohm, men jag har modifierat receptet lite.
Du behöver:
4,5 dl vatten
ca 1 ärta jäst (färsk jäst)
lite agavesirap eller honung
En nypa salt
Ca 5 dl Siktat dinkelmjöl
Ca 2 dl Fullkornsdinkelmjöl
Gör så här: Blanda jästen, saltet och sirapen/honungen med vattnet. Ha i mjölet. Låt jäsa under duk över natten. Sätt på ugnen på 250°, placera en plåt längst ner i ugnen. Klicka ut frallorna på en plåt med hjälp av två skedar. Strö lite mjöl på toppen av frallorna. Skjutsa in i ugnen och innan du stänger luckan släng in ett glas vatten på den nedre plåten. Låt gräddas i ca 15 minuter. Klaaart!
Ett perfekt helgrecept! Hoppas nu ni får en superfin helg! <3
Hej! Låter underbart! Vad betyder ”en ärta jäst”? Ett paket färsk jäst? Eller lite torrjäst?
Tack på förhand! 🙂
Det är färsk jäst men inte hela paketet, ta lika mycket jäst som en ärta är stor! De blir supergoda!
Toppen, tack! Pefekt ju att bara klicka ut dem också och inte knåda och hålla på <3