Recept: Blåbärssoppa
En av sakerna som jag gillar med hösten är att det verkligen är en mysårstid. Tid till att mysa in sig i filten, dra på sig raggsockorna och ta fram stickningen. Vad passar inte bättre att dricka till än varm blåbärssoppa? För den hurtiga och skogsnära personen kan soppan kanske rent av kokas direkt efter en dag av blåbärsfrusna fingrar ute i skogen. För oss övriga går det ju bra att köpe bären.
Du Behöver:
☂ 5 dl färska bär eller frysta blåbär
☂ 7 dl vatten
☂ 1 1/2 msk potatismjöl
☂ 1/2 dl socker
Gör så här:
☂ Häll vattnet och blåbären i en kastrull
☂ Tillsätt sockret
☂ Ställ kastrullen på spisen att koka.
☂ Blanda potatismjölet med lite vatten
☂ Tag sedan av kastrullen från plattan och strila ner potatismjölsredningen i soppan samtidigt som du rör om
☂ Koka soppan en stund tills den blivit lagom tjock och go
☂ Klart! ☂