Medan Dagmar yrde 2

24 januari, 2012 0 av mikael

Rent ut av sagt sög jag på det här med att skriva inlägg varje dag, jag har misslyckats med två av tre möjliga dagar, fy skäms! Men jag försöker rätta till det hela genom att lägga ut ett inlägg nu som får räknas som gårdagens inlägg. Här kommer alltså numero dos vad jag ägnade mig åt när vi inte hade något internet.

I julklapp fick jag säsong ett av ”Six feet under” en helt fantastisk tv-serie! Det tog några avsnitt innan jag var helt fast, men då blev jag så fast att jag skicka in Pelle till Vega Video (Samma dag som de stängde) för att köpa de sista fyra säsongerna, de kostade ju bara hundra kronor styck liksom. Tyvärr har jag inte hunnit längre än halvvägs in på såsong två, för både pelle och mamma vill nu också vara med, de har också fastnat. Så det blir svårt att hitta tid då alla är hemma och kan titta.
”Six feet under” handlar om en familj som äger en begravningsbyrå i Karlifonien. Begravningsbyrån är ett familjeföretag som ägs av pappan i familjen. En dag blir pappan påkörd av en buss och dör. Den äldsta sonen Nate som flytt hemifrån och inte varit hemma på flera år kommer hem till begravningen. Pappan har testamenterat begravningsbyrån till de båda sönerna. Nate som gjort klart för hela familjen att han inte vill ha något med begravningsbyrån att göra blir väldigt förvånad. Den yngre brodern David som har slitit på begravningsbyrån i flera år blir inte så glad. Nu kommer de till det svåra beslutet, behålla eller sälja?
”Six feet under” är en serie med väldigt egna och speciella karaktärer dom har svagheter och brister precis som människor i verkligheten. Den är väldigt underhållande samtidigt som den tar upp viktiga ämnen.
Ja, det var en liten kortfattad recention, jag rekomenderar serien varmt. Ni kan beställa första säsongen från vega videos hemsida för bara hundra kronor.
Vi får se om jag klarar att lägga ut dagens inlägg ikväll, vi får hålla tummarna!
Tjoflöjt!