Sypeppen #6 – Den ljusrosa med rosett

18 juni, 2013 0 av mikael
Här är mitt sjätte sypeppsbidrag! Den här klänninge snodde jag ihop natten innan vi hade vår skolavslutning på Hola. Jag hade länge tänkt att jag ville sy en klänning till avslutningen, men det kom hela tiden nånting i vägen… Till slut när all städning av de gemensamma köket och rummet var klart vid tolv på natten bestämde jag mig för att sy klänningen.

Det blev inte många timmars sömn den natten. Men det var så himla fint att sitta på det nystädade rummet och sy med Lill lindfors verision av Den blomstertid nu kommer i öronen. Lika hemskt som mörkret var om vintern där uppe, lika fantastiskt vackert var det de sista sommarnätterna. Och en klänning blev det ju! Klockan fyra på morgonen stängde jag av symaskinen och gick ut i köket för att leta nattdopps-sällskap.

Nackdelen med att sy i sådan hast är ju att man inte riktigt har tid att tänka igenom saker. Om jag skulle gjort klänningen nu hade jag sytt ett foder till den, gjort lite vidare ärmhål och framför allt gjort den lite längre. Men det är svårt att mäta längden på plagg på sig själv… Nåja, jag kanske rättar till det, för klänningen har redan blivit använd vid fler sommarkvällar, det skulle kunna vara en ny favorit tror jag.

Har ni några roliga syprojekt eller alster att visa upp? Lämna bara en länk i kommentarsfältet! Och som vanligt kan ni läsa om vad sypeppen är här!

 
Tjoflöjt!