Sypeppen #10 – Den ljusgröna med rosett

23 juli, 2013 0 av mikael
När det är jubileum och allt så tycker jag att det passar utmärkt med grönt spetstyg och blommor i håret. Jag känner mig dessutom lite stolt som lyckades ta mig i kragen och knäppa kort innan det blev mörkt, det blir ju lite fler och finare bilder då.

Det här är en äkta ”sydd-i-all-hast-klänning”. Jag började på kvällen innan midsommarafton och sydde ”färdigt” den precis innan jag skulle iväg. Den kommer nog att justeras lite till innan den känns helt klar, men då jag använt den två gånger redan kan jag ju intyga att den funkar som den är nu också.

Mönstret har jag ritat av från en annan klänning och sedan sytt lite på känn.

Det gröna spetstyget har jag köpt på någon second hand, det blommiga bommulstyget har jag köpt på den lokala tygbutiken och det vita ”undertyget” köpte jag på ohlssons för flera år sedan.

Just nu är den inte helt säker att hoppa och studsa i… Den vill liksom inte riktigt sitta på plats, och eftersom jag är en ganska hoppsig och studsig person känner jag att det bör åtgärdas. Antingen syr jag in den lite eller syr jag på som ett ”halterneckband” av det gröna spetstyget som kan hålla den uppe. Vad tycker ni?

Det var mitt bidrag till sypeppen #10! Eftersom det är jubileum med utlottning och allt tänker jag mig att ni kan få till söndag på er att vara med på sypeppen #10 och utlottningen. Så det är bara att kommentera med länk eller skicka bilder till min mail om ni vill vara med!

 
Tjoflöjt!