Dagarna som aldrig bleknar- 2

30 november, 2013 0 av mikael
Dagen efter möts de på Icaparkeringen, några av dem har fortfarande kvar hårspray i håret och ingen av dem kan riktigt fatta. De har gått längs röda mattan på balen, lämnat in alla uppsatser och skrivit sista provet. De har haft sina sista lektioner och om två dagar tar de studenten. De ska aldrig mer gå i samma klass, de fem som skrattat och torkat varandras tårar, som överraskat på varandras födelsedagar och som sjungit disneysånger i bildsalen. De fem som peppat varandra och som funnits där och hjälpt varann att växa. Aldrig mer ska de gå i samma klass. När de står där på parkeringen vet de att det aldrig mer kommer bli samma sak. Att det lite blir som en sista kväll. 

 
De packar in matkassarna i bilen och åker i kvällsolen ut till sommarstugan. Där har det regnat och kvällsolen reflekteras i den våta asfalten. De går ner och tittar på vattnet. Sedan lagar de carbonara och dricker vin, pratar om allt det som varit och allt de som ligger framför dem. De skrattar åt allt knäppt de gjort tillsammans och ibland skrattar de så de börjar gråta. För de vet att de snart kommer vara så långt ifrån varann. Två dagar senare står de fem på scenen och sjunger i aulan med vita mössor på huvudet. De fem som under tre år delat det mesta med varann, de fem som kommer vara vänner livet ut.