I skrymslen och vrår

2 augusti, 2014 0 av mikael
För några veckor sedan fick jag en förfrågan om jag inte kunde visa upp hur jag bor. Klart jag kan göra det! Men det är ju så att jag just nu bor på flera ställen. Dels bor jag på skolan i ett internatrum, men nu under sommarlovet bor jag hos mina föräldrar. Eller nja, jag bor i ett hus som mamma och pappa hyr som ligger femhundra meter från deras hus. Lite komplicerat liksom. Så jag tänkte att jag helt enkelt delar upp det i tre delar. I del ett visas jag upp mammas och pappas hus, stället där jag vuxit upp. 

Här är vårat (eller ja deras… jag tror fortfarande att jag är delägare i det hehe) lilla kök. När det börjar bli kallt eldar vi i vedspisen och kokar varm choklad. En hel del diskar har jag diskat i denna diskho under min livstid.

 
I vardagsrummet äter vi middag, kollar på film och lyssnar på musik. Om det är kallt kan man värma fötterna mot kakelugnen.
 

Om en går ut genom dörren kommer en till verandan. Där kan en gunga lite i hängstolen och läsa lite i boken. Hett tips.
 

Om en går åt vänster kan en kika upp mot vindsrummet. Där uppe delar mamma sitt kontor med vår sköldpadda Benny. 

Om en sedan går ner för trappen kommer en till…

 
Jordkällan! Där kan en hämta lingonsylt eller rödvin beroende på vad en är på för humör. 
 
Efter det kan en antingen gå in genom gula dörren och hämta sin tvätt eller kanske ta en dusch. Fortsätter en rakt på kan en hälsa på min pappa.
 
Han brukar sitta här och öva gitarr eller ta sig en liten lur på sovloftet. 
 
Slutligen kan en gå ner på bryggan och ta sig ett dopp och kika upp på vårat byggprojekt. Det stora huset med fina fönster på bor vi inte i, utan spikar mest på det (eller ja, inte jag. Jag undviker det in i det längsta)…

Ja ungefär så bor jag. 

Tjoflöjt!