Knit a long med Fredrikapåvinden del 3

21 augusti, 2014 0 av mikael
Då är det äntligen dags för del 3 i knit a longen! Hur går det för er? Alla ni som fortfarande funderar på att hänga på; Det är inte försent än! Och var inte rädda att hänga på även om ni inte stickat förut, det finns beskrivningar på det mesta under kategorin Det här med att sticka. Nu tycker jag vi sätter igång hörrni!
 
 

Vänster framstycke: Lägg upp 77 m på stickor nr 2 och sticka resår i 6½ cm.
 
Byt till stickor nr 2½ och sticka slätstickning utom på de 37 yttersta m mot mitten, vilka stickas i resår. Minska resårmaskorna varje varv genom att sticka 1 m mer på slätstickningen tills det återstår 11 maskor i framstycket. Öka i sidan som på bakstycket.

 
När arbetet mäter 30 cm avmaskas för ärmhålet 10, 2, 1, 1 m, och omedelbart därefter ökar man resårmaskorna i ytterkanten genom att öka 2 m vart 8:e varv. Dessa stickas som 1 r, 1 a m. Samtidigt med denna ökning minskar man 1 m innanför resårmaskorna genom att ta ihop den sista resårmaskan och den 1:a av de slätstickade m vart 6:e varv 12 ggr. man fortsätter att öka resårmaskorna i ytterkanten tills det finnes 37 resårmaskor för kragen.
 
Då ärmhålet mäter 20 cm avmaskas för axeln 9, 9, 9, 9 m, de återstående 37 m stickas i resår i ytterligare 6 cm. Maska av.