Sypeppen #25- Den med rosenknopp och plock från farmors gömmor.

23 september, 2014 0 av mikael
Tänk vad tiden går fort va? Vi har peppat hela 25 gånger nu! 

Mitt bidrag denna gång är en soldress inspirerad av en ung Marilyn och var även ett symål för året. Denna skapelse började jag med för två sommrar sedan men blev sen bara liggandes…

Korsett-delen har jag ritat av mönstret från ett sol-liv som min farmor haft och anpassat det efter mina mått. I själva sollivet går det som kanaler där det sitter fjädrar (förstår ni vad jag menar?) och man knäpper den med hylsor i sidan. Både fjädrarna och hylsorna har jag fått ärva av farmor. Riktig skatt ska jag lova. Jag har även fodrat den, vilket är något jag gör ytters sällan. 

Kjolen är en helcirkel-kjol (gör en egen här) Som jag sytt i två delar och gjort lite rynk mellan dem. Detta blev jag dock inte supernöjd med. Skulle nog antingen gjort den i ett stycke eller rynkat lite mer men jag fegade ur lite… Jaja…. 

 
Känns fint att den äntligen är färdig! Har ni något bidrag till veckans sypepp?


Vad är sypeppen?
Sypeppens facebook-grupp
Häng med på sew along!
Häng med på knit along!