Här ska det sys så det står härliga till.

7 oktober, 2014 0 av mikael
Hur går det för er i Sew alongen? Själv har jag letat fram de tyger jag vill använda och gjort grundmönstret. Jag använde mig av alternativ nummer 3, eftersom jag vill ha insnitt på min klänning. (Här kan du få tips på hur du gör ditt egna mönster eller var du kan köpa ett färdigt)

Tyget jag ska använda köpte jag på en marknad i leeds för flera år sedan och har sedan inte riktigt vetat vad de skulle bli av det. Jag tror det kommer bli perfekt till A-linje klänningen. Eftersom tyget är transparant kommer jag använda ett vitt strechtyg som foder som jag hade i gömmorna. Fodret kommer bara ligga i själva klänningen och inte i ärmarna. Så att ärmarna kommer va lite genomskinliga liksom. Tror det blir fint. 

Det rosa tyget har liksom som små prickar på sig. Fint!

Jag har tänkt att klänningen ska ha krage och ärmsprund (tror det heter så, tänkte göra inspirationsinlägg också så kan ni se vad jag menar då.) Dessa ska i alla fall göras i det här vita bommulstyget som jag fått av farmor. 

Känns så bra när man kan rota fram tyger ur sina lådor, särskilt om de hunnit ligga där ett tag. 

Ni får gärna länka här nedanför med inlägg om hur det går för er, eller lägga upp bilder i facebook-gruppen. Om ni inte redan är med i sew alonongen så tycker jag absolut att ni ska kånka fram symaskinen. Alla kan va med!


Häng med på sew along!

Sew along A-linje klänning. Del 1. 
Vad är sypeppen?

Sypeppens facebook-grupp
Häng med på knit along!

Pst… Glöm inte att länka tillbaks till sew alongen så vi blir fler sypeppare. ♥♥♥