Om menskoppen

1 november, 2014 0 av mikael
Jag fick just precis hem min nya menskopp! Den var så efterlängtad ska jag säga er. Min förra menskopp är nämligen borta… Jag har verkligen ingen aning om vart den tagit vägen, det är ett riktigt mysterium. Ska bli intressant att se om den dyker upp igen och vart den faktiskt befinner sig. 

 
Hur som, efter två cykler med tamponger beslutade jag mig för att nä, nu får det vara nog. Jag köper en ny, inte en till lingonvecka med tamponger. En gång flitig menskoppbärare alltid menskoppbärare.

Dessutom så köpte jag en rosa den här gången, det kändes som en uppgradering. Min förra menskopp köpte min storasyster åt mig från en sån ekologisk/fairtrade-shop i Leeds och skickade till mig när jag gick på Hola. 

Efter första dagen med menskopp var jag djupt besviken. Den levde inte alls upp till min systers hyllande av den. Den skavde, var krånglig, läckte och jag ville mest spola ner den i toaletten. Efter lite rådgivning och peppning från min syster gav jag den ännu en chans och det gick lite lättare och bättre för varje gång. Första cyklerna varvade jag menskoppen med tamponger. 

 

Jag bestämde mig också för att klippa av ”piggen” på den. Först klippte jag av halva och sedan hela eftersom jag tyckte att den skavde. I början var jag lite rädd att det skulle bli svårt att få ut den men se efter lite övning var även det lätt som en plätt. 

 
Min första menskopp och jag spenderade 1,5 år tillsammans och jag trodde att det skulle bli många fler år. Men tydligen tyckte den att det var dags att gå vidare. Nu ser jag faktiskt framemot min nästa cykel så jag får bekanta mig med min nya följeslagare. Må vi få många fina cykler ihop!
 
 
Om ni inte har provat menskopp så tycker jag verkligen att ni ska ge den en chans, det kan kännas lite läskigt och svårt i början men alltså, den är så himla bra. Förutom mensvärken så märker jag typ inte att jag har mens när jag använder den. En kan ha den i väldigt mycket längre en tamponger och en kan ha den när en badar och sover. Dessutom spar en en himla massa pengar och så kan en ju döpa den om en vill. Det vill jag göra vid närmare eftertanke, min ska få heta Doris!

Jag köpte Doris på den här hemsidan och tyckte att det gick väldigt smidigt. Använder ni menskopp? Hur tycker ni att det fungerar? Om ni undrar över något är det bara att fråga på, jag svarar gärna! Jag älskar att prata menskoppar! ♥