Sypeppen #27- Den med Dalahästar och farmors spets

4 november, 2014 0 av mikael
Här kommer sypeppen #27! Den här klänningen har jag sytt på ganska länge, mest för att jag inte riktigt kunde bestämma mig hur jag skulle göra med detaljerna. 
 

Tyget har jag köpt i den lilla lokala tygbutiken hemma i Avesta. Det var för fint för att motstå! När jag väl skulle klippa ut alla delar blev det lite trixigt. Jag hade en ganska klar bild i huvudet hur jag ville ha den, var bland annat inspirerad av Lillys fina klänning, men improviserade ganska mycket och fick chansa en hel del. Jag brukar ju oftast sy saker som sitter tight upptill och visste därför inte riktigt hur jag skulle göra överdelen för att den skulle bli bra. 

Tyget räckte preeeecis till. Egentligen hade jag velat ha ¾ ärm men det räckte inte tyget till… Om ni kollar noga ser ni att ena ärmen är upp och ner, det var inte riktigt meningen om en säger så. 

Ryggen gjorde jag ganska djupt urringad och kantade med en gammalt handknypplat spetsband från farmors gömmer. 

Framtill gjorde jag tre stråveck (heter det så?) och en krage även den gjord av finaste spetsen. Ärmarna och fållen nedtill fållade jag för hand. Jag är riktigt nöjd med hur slutresultatet blev!

Vad syr/virkar/stickar/handarbetar ni på just nu? Skicka in erat sypeppsbidrag senast 16 november!