Sypeppen #28- A-linjeklänningen från sew alongen

18 november, 2014 0 av mikael
Här är det färdiga resultatet av min A-linjeklänning från sew alongen. 

Jag gjorde mönstret själv och valde att ha med insnitt. Om ni vill se hur jag gjorde kan ni kika in det här inlägget. 

Eftersom det rosa tyget är i chiffong behövde jag ett tyg att ha under. Jag valde att ha ett ljusblått strechtyg  som ”foder”

Kragen och manschetterna (som jag nu fått lära mig att det heter av en fin bloggläsare) gjorde jag av ett tunt bommulstyg som jag fått av farmor. 

Kragar är verkligen något som jag tycker är hur fint som helst på klänningar och blusar men så himla svåra att göra också…. Har ni nå bra knep? Den här gången blev kragen lite för kort, men det ordnade jag med en liten rosett så det blev ju bra ändå.

Tyckte också att det var lite svårt att veta hur jag skulle fålla den för att få det så snyggt som möjligt och samtidigt behålla det fina fallet. Det slutade med att jag följde Pernillas råd och sicksackade med tunn sicksack. 

 
På det stora hela tycker jag att den blev fin och väldigt skön. Men det var allt lite knepigt att sy i chiffong får jag nog erkänna…. Nu ska det bli superkul att se era klänningar!


Vad är sypeppen?
Sypeppens facebook-grupp