Glowing Friday!

21 november, 2014 0 av mikael
Fredag! Woop, woop! Det tycker jag vi firar med ett glitter-inlägg!

Glitter är bland det finaste som finns och kan muntra upp vilken grå dag som helst. På mitt sminkbord så har jag (förutom glittriga ögonskuggorna då) 

Glittriga strassstenar. Dessa inhandlade jag på Lidl för ungefär två år sedan och har använt dem flitigt sedan dess. Det började med att jag limmade fast några diskreta vid ena sidan av ögat vid festliga tillfällen. Sedan har det eskalerat och de får pryda allt från ansikte till rygg och armar. Superbra att ha när en ska klä ut sig också. 

 

Och hur fäster en dem då? Nu kanske jag kommer ge er ett superdåligt tips… Men va fanken. Jag limmar fast dem med lite genomskinligt nagellack. Om ni har känslig hy kanske detta inte är något att rekomendera och jag kan tänka mig att det finns bra ”sminklim” en kan använda sig av i stället. 

 

Skulle ni kanske vilja se lite exepel på hur jag brukar använda dem?


Hobbyglitter. 
Dessa har jag inhandlat på panduro och använder vid festliga tillfällen då en vill skina lite extra. En kan ha dem på ögonlocken, ögonfransarna eller skapa fina mönster som prickar och sånt. 

Dessa fäster jag med en liten sminpensel och en typ ögonskugge-primer. Jag applicerar ett tunt lager av primern, doppar penseln försiktigt i glittret och lägger det sedan ovanpå primern. 

 
Glitter- eyeliners. Dessa använder jag ovanpå min vanliga svarta eyeliner som pricken över i:t!

Så nu är det bara att svira om till fredagsstassen och gå ut och svänga sina lurviga. Fin fredag på er!