Mina tre bästa sytips!

22 november, 2014 0 av mikael
Här kommer ännu ett önskeinlägg och just detta inlägg önskade fina Ida! 

Mina tre bästa sytips!

 

1. Va kreativ! Våga testa och prova. Sy en klänning av finaste tyget och använd de dyraste knapparna. Va inte rädd för att testa, det kommer kanske inte bli perfekt men ju mer du syr desto mer lär du dig. Jag tror att om du tillåter dig att prova och inte är rädd för att ”slösa bort” ditt material kommer det bli så mycket roligare att sy och du kommer göra det oftare vilket kommer leda till… Att du blir bättre!
2 . Ha material och verktyg att använda! Se till att ha ett litet lager med olika tyger, knappar, trådar, dragkedjor, mönster, resårband o.s.v. Så när andan väl faller på är det bara att sätta igång. Att ha en fungerande symaskin, bra sax, knappnålar, måttband och ett strykjärn är också bra så slipper du bli 
begränsad av dina verktyg. Med detta sagt behöver det inte vara dyrt. Du kan fynda second hand och samla vart eftersom. 

 
 

3. Ha någorlunda med plats. Försök att ha en plats att arbeta på. Ett bord att ha symaskinen på, plats att ställa fram strykbrädan och golvutrymme att ligga på golvet och rita mönster. Det var först när jag flyttade hemifrån och fick plats att ha framme min symaskin som jag kom igång ordentligt med syandet. Du ska ha plats att skapa och inte behöva leta efter alla dina grejer så fort du vill sy en söm. Sen att det automatiskt kommer skapas ett litet kreativt kaos under tiden får en nog räkna med….. 


Det är så kul att få skriva inlägg som ni önskat, så ni får gärna fortsätta önska inlägg. Om ni är nyfikna på nått om mig eller om ni vill ha fler sytips eller sånt. Önska på bara! ♥