Om en ljusblå skivspelare som spelar i takt med tranornas vingslag

26 november, 2014 0 av mikael
Bland det bästa som finns är ju att lyssna på musik! Musik passar till de flesta tillfällena och kan liksom förhöja en känsla, trösta och väcka minnen. Jag har samlat på bra artister, band och skivor sen jag var liten och älskar att ha en skiva som spelar i bakgrunden medan en sitter och syr, städar rummet eller lagar mat. 

Just det här att ha skivor har jag alltid prioriterat högt. Det är liksom en oslagbar känsla att få stå och välja mellan skivor, försiktigt lägga i skivan och sedan lyssna från spår 1 till skivans slut. En går miste om så mycket bra låtar annars ju. 

Under mina första år som jag bodde hemifrån lämnade jag mina skivor hemma p.g.a. 1: Kunde inte ta med mig allt och 2: Min cd-spelare var trasig. Men nu i höstas när jag flyttade in på Wendelsberg igen kände jag att: Spotify i all ära, men nu ska banne mig mina skivor följa med. Så samma dag som jag flyttade in åkte jag in till stan för att köpa en ny cd-spelare som jag i första hand var ute efter. Jag ville gärna även ha en vinylspelare men eftersom jag har fler cdskivor fick den komma i första hand. Väl i affären visade det sig att de hade en skivspelare där en kunde spela cd-skivor, vinylskivor, lyssna på radio och koppla in mobilen. Dessutom var den i retromodell och finaste ljusblå färgen. Gissa om jag var nöjd när jag åkte hem från stan. 

Just nu får skivorna stå staplade i bokhyllan tills jag kommer på nån finare lösning. 

Här ser ni lite av mina cd-favoriter just nu!

och så lite vinylfavoriter. 

Det känns så fint att ha en vinylspelare! Äntligen kan jag börja fynda skivor på loppisar!

Den här skivspelaren är verkligen ett av mina bästa köp! Hur och vad lyssnar ni på för musik just nu?