Lucka # 3 Berätta om hur ditt intresse för handarbete började.

3 december, 2014 0 av mikael
Jag står inklämd i det lilla garderobsutrymmet hemma hos farmor där var sak har sin plats. Om en behöver hämta fram något så får en packa ur alla saker i en viss ordning och sedan packa in alla saker i omvänd ordning. I farmors garderob trängs motveckade kjolar i ylltyger, paketpapper på rullar, hattar i hattaskar, tyglådor fulla med tyger i olika kvaliteér och skor i mängder.
 
 
Om en flyttade ut överssovningsängen, madrassen, paketpapprena och farmors resväska kunde en precis få plats med den lilla trästegen med tre trappsteg. Sedan klättrade farmor upp på den vingliga stegen och bar ner tyglådorna till mig. Inuti dessa lådor fanns tyger i alla färger och material och när jag varmsamt strök min hand mot tygerna såg jag framför mig alla klänningar det kunde bli. Sedan satt jag bredvid farmor i den bruna skinnsoffan och kollade på mönster från gamla handarbetstidningar från 80-talet. När tyg och mönster var valda tog vi bort duken från köksbordet och farmor visade mig hur en ritar av mönster och hur en sedan överför det på tyget.

 

När söndagen kom och himlen blivit mörk packade jag ihop mina väskor och överst låg kjolen som farmor hjälpt mig att sy. Farmor vinkade av mig på tågstationen med mörkblå basker på sne och svarta handskar. När tåget började rulla  tittade jag ut genom fönstret och såg hur hus och åkrar susade förbi medan jag njöt av att få äta chokladen jag fått av farmor utan att några syskon kom och ville smaka. Jag kände mig stolt för att farmor tyckte att jag hade bra smak och var så noggrann när jag sydde. Jag tänkte att jag skulle ringa och prata med farmor så fort jag kom hem och sen visa kjolen för mamma och pappa.


Vill ni va med och öppna luckor i sykalendern? Läs mer om det här!