Mina bästa ”skapar-böcker”.

3 januari, 2015 0 av mikael
Här kommer ett inlägg som jag egentligen hade tänkt skriva till julkalendern men sen kom livet ivägen och det blev liggandes. Så då tycker jag vi kikar på det nu istället. 
Till att börja med tycker jag att det är superbra att ha några bra grundböcker där all fakta och teknik står. Jag har tre styckna. Sy på maskin som jag fått ärva av farmor, Märthaskolans handbok som jag köpt på ett anikvariat och Sy dina egna kläder som jag fick av min snälla chef förra sommaren när jag jobbade på bokhandeln hemma. Dessa böcker tar jag fram när jag vill veta hur en syr i ett blixtlås, gör en egen krage eller gör snyggast knapphål. Jag tycker det är bra att ha några sånna här basböcker att kombinera för om jag inte fattar helt i den första kanske det finns bättre bilder i den andra o.s.v. 

Så har jag Jenny Hellströms Sy! Från Hood till skortklänning där det finns mycket bra grundmönster till basplagg som är busenkla att förstå och rita av. Och så har jag en mönsterkonstruktionsbok där det finns massor med plagg som en kan se hur en kan rita upp efter ens egna mått. 

Ett par stickböcker! Fina stickböcker med fina mönster tycker jag är ganska svårt att hitta. Oftast så är det bara nått mönster som en är sugen på att sticka i boken. Men dessa tre tycker jag har supermycket fina mönster ch böckerna är så fina i sig själva att jag ofta sitter och kollar i dem bara för det. 

Inspirationsböcker! Elsa Billgrens Vintage, Underbara Claras Garderob och en bok om Marilyn Monroe. 

 

 Och här är några roliga bonusböcker som jag gillar. 

Sånna här skaparböcker är bland det finaste jag vet. Böcker är så himla bra för en har liksom glädje av dem hela livet. Dock tycker jag att just skaparböcker kan va lite knepiga för helst vill en att de ska va vackra och välgjorda samtidigt som de ska passa ens stil och innehålla mycket saker som en kan inspireras av. Kan inte ni berätta vilka era bästa skaparböcker är?