Vegetariska ostbiffarna
Det är så mycket roligare att laga mat nu när vi har ett eget kök och slipper trängas med de andra i internatköket. Så nu kommer det nog börja dyka upp lite recept på bloggen igen. Dock hann det bli ganska mörkt under kokandets gång så bilderna på slutet är ganska mörka… Jaja…
Du Behöver:
1 gullök
1 stor vitlöksklyfta
1 morot
1 paket kikiärtor
1 bit fetaost
Ett par deciliter hårdost
Typ 3-4 matskedar majsstärkelse
Lite pressad citron
Olivolja
1 grönsaksbuljong-tärning
Kryddor typ som salt, peppar, oregano, timjan och mejram.
Kryddor typ som salt, peppar, oregano, timjan och mejram.
Sätt ugnen på typ 200-250 grader
Riv moroten, vitlöken och hacka gullöken.
Stek det i lite olivolja.
Skölj kikärtorna.
Blanda ner allt i en bunke och mixa! Olja en plåt och klicka ut lagom stora klickar och sätt in i ugnen. Ha dem där inne tills de fått fin färg.
Koka under tiden det du vill äta till. T ex bulgur och brysselkål.
Ät och njut! Som sagt blev det mörkt… Men jag kan intyga att det blev väldans gott!