Vegetariska ostbiffarna

20 februari, 2015 0 av mikael
Det är så mycket roligare att laga mat nu när vi har ett eget kök och slipper trängas med de andra i internatköket. Så nu kommer det nog börja dyka upp lite recept på bloggen igen. Dock hann det bli ganska mörkt under kokandets gång så bilderna på slutet är ganska mörka… Jaja…

Du Behöver: 
1 gullök
1 stor vitlöksklyfta
1 morot
1 paket kikiärtor
1 bit fetaost
Ett par deciliter hårdost
Typ 3-4 matskedar majsstärkelse
Lite pressad citron
Olivolja

1 grönsaksbuljong-tärning
Kryddor typ som salt, peppar, oregano, timjan och mejram. 

Sätt ugnen på typ 200-250 grader

Riv moroten, vitlöken och hacka gullöken. 

Stek det i lite olivolja. 

Skölj kikärtorna. 

Blanda ner allt i en bunke och mixa! Olja en plåt och klicka ut lagom stora klickar och sätt in i ugnen. Ha dem där inne tills de fått fin färg. 

Koka under tiden det du vill äta till. T ex bulgur och brysselkål. 

 
Ät och njut! Som sagt blev det mörkt… Men jag kan intyga att det blev väldans gott!