Bokrean

25 februari, 2015 0 av mikael
Idag är februaris storslagnaste dag. Större än semmeldagen och bättre än första sportlovsdagen. Idag börjar nämligen årets bokrea!

 
Bokrean har alltid varit något som jag sett fram emot och gått och suktat efter gråa januaridagar och plaskiga februaridagar.
 
När jag bodde hemma brukade vi alltid gå upp strax innan sex på morgonen och sömndruckna packa in oss i bilen för att åka till Avestas bokrea. Väl där gick vi omkring länge och klämde, kännde och valde ut de allra bästa. Sedan åkte vi till stans konditori Bullen och åt frukost och läste i våra böcker innan det var dags att gå till skolan. På samma Bokhandel fick jag sommarjobb sen och dom kom ihåg mig som hon i den knasiga familjen som alltid kom först till bokrean. 

I år steg jag inte upp i ottan eftersom bokhandlarna är inte öppnade så tidigt här i Göteborg. Men efter skolan for jag in till stan för att fynda. 
 

Jag var på Lohrs pocket med mera och Mariaplans bokhandel. Båda dessa bokhandlar är jättefina med trevlig personal och så. Om ni ska fynda böcker på rean tycker jag verkligen att ni ska leta upp de små handlarna. De behöver er!

Här är årets skörd! Jag tycker verkligen att jag gjorde bra fynd i år. Nästan alla böckerna är böcker som jag länge tänkt läsa och köpa och som jag tycker det är roligt att ha hemma i bokhyllan. Har ni fyndat nått på rean i år?