Mars, UFOrnas månad!

2 mars, 2015 0 av mikael
Ni är nu många som hojtat till om önskan att vi ska ha fler temapeppar! Och er önskan är så klart min lag! Årets första pepp kommer sträcka sig över två sypeppar. Vi ska nämligen ta tag i våra Ufo-högar som jag misstänker att jag inte är själv om att bygga upp. Jag tänker mig att Ufo-mars kanske kan bli en ny tradition. Jag kommer ge ett förslag på hur utmaningen kan se ut, sen får ni såklart anpassa utmaningen så den passar erat behov!
 
 
 
UFO-mars utmaningen!
  • Mars är månaden då jag inte få påbörja några nya projekt…. Bara avsluta!
  • Samla dina ufohögar så att du har samlat dem till en plats.
  • Gå igenom allt och skänk bort det du inte längre är intresserad av att göra något med.
  • Ta tag i högen! Sy klart sista knapphålet, korta av loppiskjolen, sy klart kappan som legat i högen i tre vintrar och laga det lilla hålet i jeansen.
  • Skulle du bli klar med din ufohög, gå igenom din garderob, rensa ut och laga. 
  • Börja om med ufo-högen. 
 

Blogga, facebooka och/eller instagramma dina framsteg! Eller kan du maila mig dina framsteg på fredrikapavinden@gmail.com. Glöm inte att länka till sypeppen och att lämna en kommentar till erat inlägg på min blogg så att jag hittar erat inlägg. 

 
Två gånger under mars kommer jag att sammanfatta våra framsteg på bloggen den 15/3 och den 29/3. Inga ufon är för små eller för stora! 
 
 
 
Här finns lite guider som kanske kan hjälpa dig på traven!
 
 
I sew along guiden för A-linjeklänning finns massor med olika guider inproppade. Som t ex hur en syr en krage, insnitt och hur en ritar enkla mönster. Länk till alla delarna finns här!
 
Och här har jag skrivit mina tre bästa sytips!
 
 
Om ni har tips på andra guider som ni skulle vilja se på bloggen, säg gärna till! Jag tycker det är superroligt att göra sy-guider! 
 
 
Om du sitter helt nollställd och undrar vad fanken UFO står för har den eminenta Alicia gjort en ypperlig beskrivning som jag lånade från hennes blogg. (P.S om ni inte kikat in på hennes blogg, gör det! Hon är en fantastisk skapare och makare!)
 
Hon beskriver det så här:
 
Ett UFO, eller unfinished object, är ett makeriprojekt som legat till sig under en längre tid, gömt i en låda eller fullt synligt som en skamfylld daglig påminnelse, utan att bli klart. Det kan vara allt från första novellutkastet till en stickad tröja där alla delar är färdiga men en inte kommer sig för att montera ihop dem. Mitt liv är lite fyllt med UFO:n.
 
 
Så nu är det bara att vässa tygsaxen, plocka fram knappnålarna och koppla in symaskinen i vägguttaget! 
 
Pst… om ni sypeppar alster som inte är ufo:n sparar jag dem till första sypeppen i april!