Sypeppen #34 – De omsydda och lagade. Del 1.

9 mars, 2015 0 av mikael
Här går det undan i ufohögarna ska jag säga er! Det lagas, sys färdigt och konstrueras om så det står härliga till. Jag tänkte att jag skulle visa vad jag han färdigt med förra veckan. 

Jag valde att börja med de här skrattretande fallen. Typ de som legat i ufo-högen i flera år som det i själva verket har varit busenkelt att fixa till.  Bluslinnet längst till höger är lite för litet i midjan. Det går att knäppa igen men det finns en hög risk att en av knapparna lossnar och i dunderfart sprätter in i nåns öga… Kan bli pinsamt… Först provade jag att flytta knapparna längre ut i kanten, sedan att lägga till en extrabit med tyg. Men inget blev riktigt bra, så tillslut kom jag fram till att det finaste helt enkelt blev att bara knäppa översta knappen och låta det vara lite öppet och fladdrigt i nederkanten. 

 

Jag hade en rosenknoppsblus som bara skulle kortas av

och likaså en snajdig hemmasydd klänning som också bara skulle kortas lite. Båda sitter som en smäck, är loppisfyndade och kommer användas flitigt i vår. Jag kortade av båda med denna metod. 

Klänningen till vänster skulle få två hål lagade, 

Den här skira toppen hade lite för stora kupor så jag sydde in dem i sidorna.


Linnet har varit min balklänning men som jag i dagens läge inte skulle ta på mig. Klänningen var bland det första riktiga plagg jag sydde och jag gillar tyget, det fina fallet i ryggen och pärlbroderiet. Så jag kapade helt enkelt bort kjoldelen och gjorde om det till en linne. 

Dessa kuddar började jag sy på i våras av lite resttyger för att jag kände att mina dåvarande kuddfodral inte alls passade till rummet. Nu har jag äntligen sytt färdigt tre av fyra fodral och känner att… de kanske inte passar in optimalt i nya lägenheten… Straffet för att en skjuter upp sina projekt…

 
Så hade jag också lite sånna här hårkrumelurer som jag sytt av lite tygrester. Dessa håller jag dessutom på att göra guider på om ni blir sugna på att sy egna. 
 
Är ni sugna på att sy färdigt era ufo-projekt? Häng med på sypeppens mars-utmaning! Jag kommer att samanfatta våra bidrag den 15/3 och 29/3. Hur går det för er med era ufo-projekt?