Recept: Svamprisotto.

23 mars, 2015 0 av mikael
Risotto är verkligen en av mina favoriträtter! Eftersom jag bott på internat sen jag flyttade hemifrån har det inte blivit att jag lagat det nån gång. Dels för att det är så himla ont om plats och så, men även eftersom båda folkisarna har varit nyktra. Så nu i nya lägenheten lagar jag risotto var och varannan dag. Jag har inte riktigt fått till den perfekta konsistensen än men jag jobbar på det. Här får ni i alla fall receptet på min favvorisotto om ni blir sugna ↓


   Du behöver:

★ 1 purjolök
★ 2 vitlöksklyfta
★ 8 – 9 dl Grönsaksbuljong
★ 2 msk olivolja
★ 3 dl arborioris
★ 2 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
★ En näve champinjoner
★ 3 msk smör
★ 2 dl riven parmesanost
★ salt och peppar
★ Saft från en halv citron. 

★ Börja med att skiva purjolöken och champinjonerna. Riv parmesanosten.
 

★ Fräs purjolök och viklök i olivoljan. Ha i riset och fräs tills det blir glansigt. Häll i vinet och låt det nästan börja koka. Ha i lite av buljongen i taget och rör om då och då så det inte bränner fast. Det tar typ 15-20 minuter inann riset är färdigt. 

★ Medan riset kokar kan du steka champinjonerna i lite smör.

★ När riset har bra konsistens kan du ha i osten, champinjonerna, citronen och de kryddor du vill ha. 

 
★ Bon appétit ★