DIY – Knappnålar

25 mars, 2015 0 av mikael
Hipp hurra för denna månad är jag med i Monthly Makers! Jag tycker att det är en sån himla bra och rolig idé! I januari och februari var jag fullt upptagen med att vara med i föreställningar och flytta så då blidde det inget skapande. Så när de skulle släppa mars månads tema var jag fast besluten om att jag skulle lyckas va med. Och så kom temat lera och jag funderade och spekulerade och funderade lite till. Jag gick till panduro och köpte polymerlera bara för att jag inte skulle låta det rinna ut i sanden. Så funderade jag lite till överla med Alicia och funderade lite mer och kom inte på något som jag kunde göra.
 
Men så bestämde jag mig för att göra som min bildlärare och svensklärare på gymnasiet alltid manade mig till. Sitt inte och fundera utan sätt igång och skapa och skriv så kan du ändra om sedan. Så jag satte mig på mina lerpaket på uppvärmning medan jag sydde och så kom jag på det! Jag ville pimpa mina tråkiga knappnålar. 

▲ Polymerlera i fina färger
▲ Knappnålar
▲ Knipstång
▲ Superlim

▲ Värm upp leran och knåda den lite. Ta en yttepytteliten bit och rulla till en lite kula. Ta en av knappnålarna och knippsa av toppen på den. 

▲ Stick in nålen i lerkulan.

▲ När du gjort tillräckligt många sätter du in dem i ugnen på ca 100 grader. 

▲ Absolut INTE på 230 grader…. Läste lite fel och brände två plåtar med polyverk innan jag insåg felet. Jag tror att jag hade inne (de som blev bra alltså) i typ 15 min. 

▲ När de svalnat kan du droppa några droppar lim i varje kula så att de sitter fast ordentligt.