Sypeppen #35 – Farmors skidbyxor

25 mars, 2015 0 av mikael
Här kommer ett bidrag tii Majas symöte. Maja driver bloggen Majas manufaktur och håller varje tisdag ett symöte där en kan visa upp sina pågående alster. Som en cybersyjunta helt enkelt. Väldigt fin och bra idé tycker jag!

Eftersom sypeppen i mars har haft UFO-tema håller jag på och försöker färdigställa en massa UFOn som jag har liggandes här hemma och här har jag veeerkligen ett UFO. Det är nämligen så att min farmor lovade sin vännina nån gång på 40-talet att hon skulle sy om hennes skidbraxor. Så farmor sprättade upp byxorna, tråcklade med massor små stygn och… ja sen blev de liksom aldrig färdiga…. Det ligger nog i generna skulle jag vilja säga. 

 

När farmor flyttade för två år sedan hittade vi de här fantastiska byxorna och de satt som en smäck på mig. Sicken tur att de aldrig blev färdigsydda säger jag…. Eftersom farmor redan gjort grovjobbet var det bara för mig att sy ihop dem igen. Nu längtar jag tills nästa vinter när jag ska fara ner för skidbackarna i de här snyggingarna. 

Slutet gott allting gott! Hur går det för er med era UFOn? Jag har fortfarande en del saker kvar att sy och jag tror inte att jag kommer hinna färdigt med allt tills på söndag, men jag tycker att jag jobbat på riktigt bra ändå. Här kan ni kika på vad jag sytt klart hitills → Del 1 och del2.