Våfflor och påskfirande

8 april, 2015 0 av mikael
Nu är jag tillbaks i Göteborg igen och solen skiner för fullt! Det tycker jag vi firar med att kolla lite på hur påsken där hemma såg ut. 

Som sagt så klev jag och min kompanjon Tojan upp klockan fyra på morgonen för att ta oss hem till Dalarna. På tågstationen där hemma mötte pappa upp oss.

När jag klev in genom dörren möttes jag av ett soligt kök med tulpaner och våfflor. Inte så dumt va? 

Och en mamma som dricker kaffe ur muminmugg. 

Efter en stund kom ena brorsan hem och sedan den andra och sen en liten kusin också. Det blev en hel del körande till tågstationen kan jag säga. 

Eftersom jag klev upp klockan fyra på morgonen kände jag att jag behövde en liten lätt uppfräsching.

Jag tog det väldigt lugnt nu när jag var hemma faktiskt. Vi kollade på dokumentärer på tv, hade myskvällar och tog promenader. Hälsade på farmor, spelade piano med Zelda  och träffade favoritpersonerna. 

Sånt som en ska göra på lediga dagar tycker jag. 

På påskafton fick jag och Pelle i uppdrag att plocka med oss lite påskris på vägen hem från farmor. Jag hoppade ner i diket och nöp av några kvistar i all hast. Det blev ett väldigt spretigt ris som stod åt alla håll och kanter… Nåja, det var ett ris i alla fall. Sen knäppte jag inga fler bilder den dagen. Hade ni en härlig påsk? Hur firade ni den?