Ett urval ur min garderob del 3

10 april, 2015 0 av mikael
Här kommer ännu ett litet inlägg med små alster ur min garderob. Idéen fick jag från börjar från den fantastiska Amanda som jag förövrigt ska träffa och fika idag. Så kul! 

Den här klänningen är köpt på en av mina favvobutiker i Leeds. Ark heter den och de har sååå mycket fina kläder. Jag gillar att klänningen känns så skolflicksaktig + att det är en perfekt klänning till vintern eftersom den är så varm.

En hemsydd Dalahästklänning. Tycker så himla mycket om modellen på den här. Den är väldigt mycket inspirerad av Lillys denna klänning. Kragen är en handknypplad spets som farmors mamma gjort. Enda felet med denna är att en ärm blev upp och ner… När  jag sydde klänningen och upptäckte felet gick jag ut i internatköket och frågade de som satt där och drack kaffe om de såg något fel på klänningen. Ingen såg att ärmen var upp och ner. Däremot räknade de upp en hel drös med andra fel på den, så jag gick snabbt in på rummet igen….

Även denna klänning är köpt på Ark men för sisådär fyra år sedan eller så. Jag tycker att den ger en riktig så här cocktailparty-känsla ala 50/60- tal vilket ju aldrig slår fel. 

Hemmasydd klänning som är i STORT behov av en strykning. Med tanke på mitt stora intresse för sömnad är det ju skam att jag är så lat med strykjärnet… Nåja… En kan ju inte va bra på allt, eller hur är det en brukar säga?

Secondhandfyndad klänning som sitter som en smäck! Den ser ju tyvärr inte så mycket ut på bilden men rackarns vad fin den är. Den är handsydd och tyget är något slags kraftigt, glansigt, bommulstyg. 

 
Och sist ut är den här egensydda kjolen som också skulle behöva strykas. Vecken ligger nu lite huller om buller. Men ni får tänka er att de ligger alldeles rakt och slätt….

Det var allt för denna gång. Här har ni del 1 och 2. 

Nu ska jag göra mig i ordning och sedan åka in och möta upp Amanda. Trevlig fredag på er!