Påskriset!

12 april, 2015 0 av mikael
I kombination med att det här är min första vår i egen lägenhet med att jag fått massor med skaparlust bestämde jag mig för att jag skulle ta in ett eget påskris och dekorera. Alicias påskadventspepp gjorde mig fasligt inspirerad och jag började glad i hågen att trilla mina egna små pastellfärgade påskägg. Kolla in Alicias guide till äggen här!

Det var i samma veva som jag gjorde mina knappnålar i polymerlera och jag läste fel på gradanvisningen. Det resulterade i att första satsen kom ut och såg ut så här. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Så jag fick allt ta och göra en ny sats.
 
De kom ut och såg så här välpolerade ut! Sedan plockade jag in ett eget litet påskris och började vika små pompoms inspirerad av Johanna i Kullas påskris. Sedan flög skoldagarna förbi och jag hann knappt vara hemma i lägenheten innan det var dags att åka hem på påsklov till Dalarna… 

Så påskriset fick stå tomt över påsken och lagom till påsken var över och jag var tillbaks i lägenheten hade björklöven börjat blomma (säger en så om blad?) 

Hur som helst så hade jag bestämt mig för att jag banne mig skulle ha ett påskris så det första jag gjorde när jag kom hem mitt i natten var att sätta i öglor i äggen, vika lite fler pompoms och hänga upp mina små påskdekorationer. 

När jag gick på Hola för två år sedan hittade jag ett litet påsk-kit i glansiga pastelliga färger som föreställer små fåglar, kaniner, ägg och andra påskiga saker. Så nu när jag var hemma passade jag på att ta med mig dem hit. 

Himla fint tycker jag allt att riset blev till slut! Men nästa år får jag nog ha två ris för det blev lite julgranseffekt på det hela… Ni vet när en vill ha med ALLT så tillslut orkar grenarna liksom inte med… 

 
Nåja det får bli till nästa år. Nu ska mitt vårris få stå och glänsa till bladen ramlar av.