Sypeppen #36 – Den våriga knyblusen

21 april, 2015 0 av mikael
Här kommer en lite sen sypepp eftersom jag är på resande fot. Ni har skickat in så mycket fina bidrag till sypeppen som jag ska sätta mig och kolla igenom ordentligt nu och sedan göra en sammanställning av och lägga upp i morgon. Så det kan ni se framemot!

Mitt bidrag denna gång är den här knytblusen som jag sytt om från en stor skjorta. Sandra skrev till mig i en kommentar att hon hade fått dille på knytblusar och då kände jag att jag också ville ha dille på det. Sagt och gjort gick jag ut och letade efter en passande skjorta att slakta. 

Även kjolen är omsydd. Fast inte så mycket eller jo föresten… Om jag tänker efter har jag ju både sytt in hela kjolen och kortat av den så nog är den omsydd alltid. Men en svart kjol är ju ändå en svart kjol liksom. Jag kortade av den enligt denna guide. 

 

Apropå guide tänkte jag visa er hur jag gjorde knytblusen. Jag har nämligen sett på stan att det kryllar av knytblusarna i affärerna nu. Så istället för att köpa nytt kan vi ju slakta en gammal från loppis eller rent av kanske nån som ligger och skräpar i garderoben. Bättre för miljön och bättre för plånboken. Sånt gillar vi ju. 

Blusen är inte bara mitt sypeppsbidrag utan även mitt bidrag till Majas symöte. Läs mer om hennes symöten här. Det var allt om dagens sypepp. 

Så nu tänkte jag att vi skulle prata lite om nästa sypepp. Jag tycker nämligen att vi ska slå på stort i vårsolen och ha en vårpepp. Vad säger ni om det? Fram till den tionde maj är ni välkomna att skicka in era vårigaste sypeppsbidrag!