Recept: Mandelmjöls-brödet.

30 april, 2015 0 av mikael
Här kommer ett recept på ett jättegott bröd där en använder mandelmjöl istället för vetemjöl. Jag tycker brödet blir jätteluftigt och lätt när en bakar på mandelmjöl. Testa vetja! 

Du behöver: 
✿ 4   Ägg
✿ 4   Matskedar Olivolja
✿ 1,5 Deciliter Turkisk yoghurt
✿ 3   Deciliter Mandelmjöl
✿ 4   Matskedar Fiberhusk
✿ 2   Teskedar Bakpulver
✿ 1   Tesked salt
✿ 1   Matsked Sesamfrön 

Gör så här:

✿ Sätt ugnen på 150 grader
✿ Vispa äggen och ha sedan i olivoljan och den turkiska yoghurten
✿ Blanda i de andra ingredienserna (förutom sesamfröna)
✿ ”Degen” Är snarare en smet så häll ut som små plättar av smeten på plåten. Strö över sesamfrön på plättarna.
✿ Grädda mitt i ugnen i typ 15 minuter.
✿ Ät och njut!