Sypeppen #37 – Den syrenlila tylldrömmen

6 maj, 2015 0 av mikael
Då var det dags för sypeppen #37 som också är årets vårpepp! Jag hade ju egentligen tänkt sy en efterveckad kjol till vårpeppen men så insåg jag att den stundande vårbalen var mycket närmare än väntat och jag fick helt enkelt tänka om. Och jag tänkte och tänkte, kollade på bloggar, pinterest, i affärer och plockade fram alla mina fintyger och rotade i garderoben för att få inspiration men kom inte på en dugg vad jag skulle sy.
 
 
Fyra dagar innan balen gick jag till Beyond Retro och tänkte att ”Jahapp jag får väl köpa en klänning då” Men mitt bland alla glittriga, flådiga, spexiga vintageklänningar hängde min tylldröm. Supertrasig och för femhundra pix och inte helt som jag ville ha den. Ha! En sån kan jag ju sy tänkte jag förnöjt och åkte och köpte tyg. Sen kom en hektisk helg med 1 maj firande, inflyttningsfest och teaterföreställning och det fanns inte tid att börja sy på klänningen förrän söndag kväll.

Jag visste att jag hade sett Anna Neah sy en liknade som hon bloggat om.  Så jag letade upp det inlägget och sedan satte jag igång. Läs hennes inlägg här. 

Jag använde mig av tre olika slags tyger. Ett syrenlila foder som jag använde som bas i livet och gjorde en ½ cirkelkjol i understa lagret i kjolen.  Ett vitt lite grövre tylltyg som jag hade som mellersta lager i kjolen och även den var en ½ cirkelkjol. Och ett ljusblått tunt tylltyg som jag veckade och hade överst i livet och rynkade och hade överst i kjolen. 

 
Det jag ville undvika i klänningen var att den skulle bli alldeles för bylsig i midjan och den här metoden funkade riktigt bra för det. Jag tycker att det blev ett fluffigt och fint fall. 

Vecken i livet la jag ett och ett för hand. Det var pilligt och tog sin lilla tid men var inte supersvårt. Som ”skenor” i livet köpte jag en sån tunn skärbräda och klippte till smala skenor som jag sydde i för att stadga upp livet. I midjan satte jag ett tunt glittrigt tyllband som var den sista tygbiten som jag hade kvar efter ”Frost-klänningen” som jag sydde i vintras. 

Det mest kritiska momentet var väl att sammanställa alla delar eftersom jag hade så många lager och tunna tyger särskilt eftersom det var det sista jag gjorde och klockan hade hunnit bli mycket. 

Men jag hann klart! Allt som allt sydde jag klänningen på två kvällar och sammanlagt kanske typ tio timmar. Eller ja jag ska erkänna att blommorna i livet sydde jag fast precis innan balen började. Men då var den minsann klar!

 
Jag tycker det är så himla bra att Wendelsberg anordnar sånna här fester ett par gånger om året så att jag får tillfällen att sy flådiga Disneyklänningar. Om vinterns klänning var i ”frozen-tema” så skulle jag nog vilja påstå att denna klänning är i ”Askungen-tema”. Det är min kompis Lovisa som tagit bilderna. Kolla in hennes instagram här! 

Fram till och med den 10 maj kan ni skicka in bidrag till sypeppens vårpepp. Det kan va allt ifrån ett pennfack av en socka, en blommig vårkjol eller en omsydd T-shirt. Allt är välkommet i sypeppen! Har ni några alster på gång? 

Det var allt jag hade att bjuda på i denna sypepp. Nu ser jag framemot att få se era bidrag! Pst… Glöm inte att länka tillbaks hit till sypeppen i era sypeppsinlägg så att fler hittar hit…