Sypeppen #38 – Sänghimlen

22 maj, 2015 0 av mikael
Här kommer en sypepp kombinerad med maj månads Monthly Makers lastad! Månadens tema i M.M är magi och jag kände på en gång att jag ville skapa något i tyg. Så jag letade fram mina mest magiska tyger och började fundera. Först tänkte jag att jag skulle sy en supermagisk, flådig och svallande klänning. Men så kände jag mig lite mätt på det efter balklänningen så då funderade jag på om det var nått annat jag behövde och då kom jag att tänka på att jag länge tänkt göra en sänghimmel. Så då började jag fundera på hur den skulle se ut. Jag ville att den skulle kännas drömsk och magisk men inte sno för mycket ljus från sängen.  

22 Maj 006

Slutresultatet ser ni här. Till den använde jag två spetsgardiner som jag köpt på röda korset i luleå för trettio pix, två blommpinnar som jag köpte i majorna för fyra pix, 6 skruvöglor som jag köpte på järntorget för tjugofem pix, manschettblommor från diverse loppisar, limpistol, lite ståltråd och så min symaskin. 

22 Maj 010

Jag gjorde helt enkelt så att jag surrade ihop blompinnarna på mitten med lite ståltråd så att den blev lagom lång, så sicksackade ihop gardinkapporna på bredden, sedan skruvade jag upp två skruvar i taket på sängens mitt. Sen så trädde jag på gardinkappan på blompinnen och la den på skruvöglorna. 

22 Maj 02322 Maj 025

Här kände jag att det kändes lite naket och så upptäckte jag att gardinkappan blev lite väl lång så då kapade jag av den och så sydde jag i två rynktrådar på kortsidorna av den lilla biten, rynkade den så att den fick samma bredd som blommpinnen. Sedan skruvade jag upp fyra till krokar och limmade på plastblommor och så hängde jag upp det hela. 

22 Maj 03022 Maj 028

Och då kände jag att det kändes alldeles lagom.  

 22 Maj 035

Jag är så glad att månadens tema blev magi. Tyg och sömnad är verkligen magi för mig. Vackra tyger som ena dagen kan vara en hög med stuvar och nästa dag en balklänning. Att en av tyg kan skapa allt från varma kläder, till kuddar, väskor och överkast. Att det finns så mycket tekniker och material att du kan skapa nästan vad du vill av. Om mitt åttaåriga jag hade sett att jag som tjugoettåring skulle sy en megaglittrig cocktail-klänning, en askungelik balklänning och en sänghimmel med blommor i taket tror jag att jag hade varit stolt över mig själv och längtat efter att få bli stor. Tänk att få vara vuxen och bestämma själv att jag hellre syr magi än less is more. Att jag som vuxen får dansa i disneyklänningar och sova under en blommig sänghimmel. Det är magi för mig. 

22 Maj 048

Det här var alltså både mitt bidrag till sypeppen och till Monthly Makers. Sista dagen att skicka in bidrag till sypeppen #38 är på söndag, alltså den 24 maj. Om ni inte vet vad Monthly Makers är tycker jag ni omedelbums ska gå in och läsa om det här, för det är superkul! Nu får ni ha en riktigt fin fredag!