Måla din Eyeliner!

21 juli, 2015 0 av mikael
Här om dagen fick jag en fråga om jag inte kunde visa här på bloggen hur jag målar min eyeliner, och visst kan jag göra det! 

IMG_3671.psd med text

Jag har målat eyeliner med dessa berömda kråkvingar i flera, flera år. Jag har suddat ut, målat om, tvättat bort och rättat till hundratals gånger och svurit en liten vals här och där också ska jag säga. Men sakta men säkert har jag blivit allt bättre på att hantera pennan och så har jag insett att det behöver varken vara perfekt eller supersymetriskt heller. Det är sällan någon kollar så nära ändå. 

IMG_3678

Jag målar ALLTID min eyeliner med en sån här penna. Jag har testat många olika typer av eyeliner men för mig och min eyeliner tycker jag denna är absolut bäst utan några konkurenter

IMG_3647

Jag börjar alltid med att lägga ett lager med puder eller ögonskugga på ögonlocket med en ögonskuggsborste. Det gör att eyelinern håller bättre och att den inte klibbar av sig på ”ovansidan” av ögonlocket. Supertips!

IMG_3642

Jag målar alltid min eyeliner i två steg. Först bågen som går över ögonlocket och sen vingen som går ut mot ögonbrynet. Börja med att måla bågen. Den ska va tunnast längst in mot nästan, bredast precis ovanför irisen och sen ganska jämn ut från ögat. Tänk på att inte måla bågen för långt ut från ansiktet. Då kommer dina ögon se ledsna ut. Been there done that….

IMG_3653

När du målat själva bågen är det dags att måla vingen. Det kan va svårt att säga i vilken vinkel just din vinge ska va i eftersom alla ögon ser så olika ut och har olika former. Men så här gör jag så får ni testa er fram hur er vinge blir bäst på era ögonlock. Jag målar alltid min vinge så att den går i linje med ögonbrynets ytterkant. Jag börjar att måla från spetsen på vingen och in mot bågen.

IMG_3655

Då får du en stödlinje som ser ut så här. När du fått en stödlinje som har en bra vinkel binder du ihop den med bågen och fyller i hela eyelinern så att allt blir till en fin jämn linje. 

IMG_3669

Och så här ser det ut då! Lätt som en plätt när en väl lärt sig det.

IMG_3670

Jag tycker det är så himla roligt när ni kommer med förslag om vad ni vill läsa om. Det får ni jättegärna fortsätta att göra! Puss på er!