kusindagen

23 juli, 2015 0 av mikael
 
För ett par veckors sedan fick jag den stora äran att ha en av mina absoluta favoritpersoner  på besök, nämligen min elvaåriga kusin Zelda. När jag frågade vad hon ville hinna göra medan hon va här kom svaret snabbt. Liseberg och sy en kjol. Sagt och gjort tog vi spårvagnen till Liseberg det första vi gjorde och spenderade hela första dagen där. Vi åkte massor med karuseller, spelade på hjul och åt sockervadd precis som en ska. Men kameran fick snällt stanna hemma eftersom jag inte ville att den skulle hamna i flume-rider-floden….

IMG_3376
IMG_3381

Däremot så fotade jag en del från dag två så nu får ni hänga med på min och Zeldas kusindate. Vi ställde klockan och masade oss upp i någorlunda bra tid för att hinna äta frukost inne i stan. Zelda fotade mig i Majorna medan vi väntade på spårvagnen.

IMG_3392

Tyvärr blev vårt första stopp en miss för det stället hade stängt så vi knatade vidare och hamnade på…

IMG_3402
IMG_3405

Fröken Olssons!

IMG_3403
IMG_3407

Frukosten var helt okej men det kommer inte bli en favorit-i-repis-frukost…

IMG_3409
Vi planerade i alla fall upp vad vi ville hinna göra innan hon skulle åka hem på kvällen. Hon ville sy en cirkelkjol och en likadan blårandig t-shirt som jag hade. Redan kvällen innan när vi kom hem från Liseberg valde hon tyger ur mitt tygförråd och klippte till alla bitar.

IMG_3441

Så när vi väl kom hem satte hon igång att sy flitigt.

IMG_3424

IMG_3436

Vi tog lite paus och gjorde vegetarisk lasagne som vi åt på golvet eftersom vårat bord redan har flyttat ur lägenheten. Sedan sydde hon lite till och lite till och lite till tills både t-shirten och kjolen var klara.

IMG_3442
IMG_3446

Då firade vi med chokladbollar och te i solen!

IMG_3459

Sedan blev det dags att ta posiga bilder på hennes fina kreationer. Visst blev de fina!

IMG_3467

 
Tänk vilken tur jag har som har fått en så fin och klok kusin. En som vill leta tyger i mitt tygförråd och lägga ner en hel dag på att sy upp en kreation. Som vill äta chokladbollar och dricka te i solen och som vill springa runt på Liseberg med mig fastän att jag inte vågar åka de allra läskigaste karusellerna. Tänk vilken tur att hon blev kusin med just mig!