Yogaväskan

4 augusti, 2015 0 av mikael
Nu är vi redan inne i augusti och sybingons sista månad! Än går det att hänga på och att kryssa rutor. Jag har ju haft en liten knasig sommar där jag först va hemma och jobbade järnet tre veckor, sen va ute på vift och hade besök hemma i lägenheten och sen var det dags för flytt och nu är jag utan lägenhet i en månad . Det betyder att jag ju inte alls hunnit sy så mycket som jag skulle ha velat. Men några luckor har jag hunnit kryssa och ett par till ska jag nog hinna också!

Untitled

En sak som jag hann med var den här yogaväskan. Min moster hörde av sig till mig i höstas och undrade om jag inte kunde hjälpa henne att sy en yogaväska till henne. Hon skickade ett utförligt mail med mått och bilder och jag sa: Javisst och absolut! Men av någon anledning verkar det  lite som att, vara sypeppare hänger ihop med att bygga ufo-högar och skjuta upp projekt…. 

Untitled
Men så bestämde jag mig att jag måste sy den innan jag flyttar ur lägenheten i alla fall, så fick jag en tydlig deadline och det var allt som behövdes! Jag cyklade till Myrens tyger här i Göteborg och mms:ade bilder på en massa olika tyger och dragkedjor till moster och vi ringde och dividerade om vad som skulle bli bäst. Till slut kom jag hem med det här elefanttyget och den lila dragkedjan. Sedan dröjde det ytterligare nån, kanske två, kan ha varit tre veckor. Minns inte så noga. Men dagen innan flytt satte jag igång och sydde väskan! 

 
Untitled
Och eftersom jag hade min deadline var det bara att tuffa på med symaskinen till den var färdig. Eftersom jag mest sytt kläder tycker jag att det är utmanande och skojigt att sy sånna här förvaringsgrejer som till exempel datorfodralet jag sydde i början på sommaren ni vet? En får liksom tänka till lite extra och försöka komma på i vilken ordning allt ska sys för att det ska bli så snyggt som möjligt. Det var en lite utmanande uppgift eftersom ändarna var runda och jag ville fodra den. Det var liksom lite klurigt att få ihop allt. Men jag tycker att slutresultatet blev bra och så tänker jag på det mormors mamma brukade säga: ”Det ska synas att det är handgjort”. Det tänker jag på ofta när jag grämer mig över att nånting inte blev perfektion. Klart att det ska synas att det är handgjort! Annars är det ju ingen mening att lägga ner så många timmar på ett arbete om det ska ut som att det är tillverkat av maskiner långt här ifrån. 

Untitled

Så vilka rutor fick jag kryssa för dårå? Jo, ”sy något till någon annan” och ”sy något du aldrig sytt förut”. Två rutor i ett klipp! Hur går det med era sommarprojekt och rutkryssande?