Recept: Gjutjärnsvåfflor i tre varianter

8 augusti, 2015 0 av mikael
Vi börjar närma oss mitten på augusti och än finns det oceaner av tid att njuta av sommaren även fast jobb och skolor snart drar igång. Till exempel är det en perfekt tid för att göra våffelfrukost med egenplockade bär! 

Untitled

Jag och mamma gjorde våra våfflor i ett våffelgjutjärn men så klart går det lika bra att göra dem i det vanliga våffeljärnet. Här kan ni som är nyfikna kika hur det såg ut när vi gjorde våra våfflor. Våfflor är ju himelskt gott precis som det är men jag kände ändå att det skulle va kul att experimentera lite med dem. Så här kommer receptet på våfflor i tre varianter! ↓

Untitled

Du Behöver till smeten:
✽  3 1⁄2 dl vetemjöl
✽  2 tsk bakpulver
✽  1 tsk salt
✽  2 ägg
✽  4 dl mjölk
✽  100 g  Smör

Till smaksättning:
✽  1 citron
✽  Några matskedar kakao

Till de färdiga våfflorna:

✽  Färska bär
✽  Kokos
✽  Eller vad som helst annars som du vill ha på våfflorna!

Gör så här:

 
Untitled

✽  Blanda mjölet, saltet och bakpulvret med en gaffel i en skål.

Untitled

✽  Tillsätt äggen

Untitled

✽  Och mjölken, medan du vispar.

Untitled

✽  Smeten är nu färdig!

Untitled

✽  Häll smeten i järnet och grädda.

✽  Om du inte har en vanlig visp till hands kan du vispa grädden genom att ha den i en burk och skaka. Gick prima!

Untitled

✽  När du gräddat de våfflor du vill ha i traditionell smak tillsätter du citron i smeten.

Untitled

✽  Grädda de våfflor som du vill ha citronsmak på!

 
Untitled

✽  Tillsätt kakaon!

 
Untitled

✽  Blanda och grädda!

Untitled

✽  Ät med lättvispad grädde, bär, kokos och lite rivet citronskal över. Smaskens! 

Untitled

Jag gillade bäst de med citron i. Jag tyckte det blev gott med nånting syrligt till det söta medan mamma gillade de med kakao bäst. Hoppas ni får en härlig helg!