Sypeppen #42 – Sailortemat

8 september, 2015 0 av mikael
Hallå där! Ni har väl inte missat senaste sypeppssammanfattningen? Annars tycker jag ni ska in och kika på den genast! Om ni redan har gjort det kan ni ju sätta igång med nästa sypeppsprojekt! Mitt bidrag till nästa sypepp är en kjol och en t-shirt. Dessa har redan varit färdiga ett tag men jag har inte hunnit fota dem än. Kjolen började jag att sy i vintras till inflyttningsfesten i förra lägenheten och så tog jag det sista fållstygnet i nya lägenheten. Detta gjorde att jag kunde bocka av rutorna ”fålla en kjol” och ”gör klart ett ufo” i sybingon. Ni missar väl inte att maila mig eller Josefine om era sybingoresultat? Jag och Josefine har förlängt sista datumet för inlämning till den 13 september. För att förtydliga är det alltså ingen förlängning på sybingon, utan bara av själva inlämnadet av resultat!
 
Untitled

Kjolen är en enkel baskjol med insnitt och dold dragkedja. Det var faktiskt första gången som jag sydde i en doldis. Det gick bra och jag har nu beslutat mig för att bli expert på dolda dragkedjor. Det blir ju så himla snyggt! Denna blev långt ifrån perfekt men med lite träning ska det nog gå bra! Tyvärr har jag ingen pressarfot för dolda dragkedjor och att köpa en ny kostar över femhundra pix och som arbetslös är tyvärr pressarfötter ganska långt ner på förnödenheterlistan (dumt jag vet) så jag tuffar på med en pressarfot för vanliga dragkedjor tills vidare. Det funkar helt okej ändå.

Untitled

T-shirten har ni sett förut men i lite andra tyg. Det blev sommarens reprismönster. Den går enkelt och snabbt att sy och var perfekt att ha som sommar t-shirt. Denna valde jag att inte fålla kanterna på utan lät de rulla upp sig lite istället. Jag tycker det blev fint på den här.

Untitled

Kanske minns ni att jag i sommras skrev om min sommarlook? Jag var sugen på retromönster, sailorinspirerat och femtio-tal. Tycker denna outfit passar bra in på de nämnarna. Synd bara att den blev färdig lakom till hösten kom…

Untitled

Amanda frågade mig för ett tag sedan om jag inte kunde dela med mig av mönstret till t-shirten och det kan jag absolut försöka. Är ni fler som skulle va intresserade av det?

 
Som ni säkert vet är syppen under lite ommöblering just nu och ni kommer till slutet på veckan få den nya versionen. Tills dess går det så klart bra att skicka in bidrag till sypeppen som vanligt. Jag lovar er att de kommer plats utmärkt även i nya sypeppen!