Recept: Blåbärsshots

11 september, 2015 0 av mikael
Äntligen fredag! Det tycker jag vi firar med en höstig fredagsshot! Den här shoten passar lika bra att dricka efter en lång dag i skogen som efter en lång dag på jobbet eller i skolan. Jag tänker mig att de passar utmärkt efter en höstig middag med dina bästa vänner eller till en bra bok invirad i en mysig filt. Om du är på det humöret kan du koka blåbärssoppan själv. Recept på det hittar du här. 

Untitled

Till en början kanske det verkar lite knasigt med grädde och blåbärssoppa i en shot men det är riktigt gott ska jag säga er! Dessutom ser det rätt snitsigt ut tycker jag.

Untitled
 
Du Behöver: 

♦ Vaniljlikör
♦ Blåbärssoppa
♦ Grädde

♦ Små shotsglas
♦ En sked

Untitled

Gör så här:
♦ Häll upp en tredjedel vaniljlikör i glaset

Untitled

♦ Använd sedan ovansidan av skeden. Håll den precis över ytan på vaniljlikören och häll i blåbärssoppan.

♦ Sedan gör du samma sak med grädden. 

Untitled

Det är lite pilligt och kräver lite övning. Så första gången du ska göra det kan det va bra att ha ett gäng provsmakare med dig. Jag tror jag gjorde tretton stycken innan jag började få in snitsen. 

Untitled

Hoppas ni får en riktigt fin fredag!