Semester i Norrköping

16 september, 2015 0 av mikael
En av mina sista åkturer under sommaren blev till Melinda i Norrköping. Melinda och jag gick ett år tillsammans på Hola folkhögskola. Är ni några som hängt med så pass länge? Kanske minns ni? Hur som blir det inte att vi träffas så ofta nu för tiden. Vi ringer ibland, skickar sms eller skickar brev eller presenter. Men det dröjer länge mellan varven. Men att ha bott ihop under ett år, varit med i samma produktioner, haft magont inför föreställningar, tagit emot applåder,  ätit frukost ihop, lekt mörkerkurragömma och dricka te under flera lager av täcken medan snön yr utanför fönstren. Det lämnar ändå spår i en och de spåren är inte så lätta att sudda ut fastän att vi hörs så sällan. 

Untitled

Därför tyckte jag att det var hög tid att åka och hälsa på Melinda och David i deras lägenhet i Norrköping! Jag tog flyget till Arlanda när jag varit i Leeds och sedan tåget till Norpan (som Melinda kallar Norrköping).

Untitled

Vi började dagen med att ta en promenix längs vattnet.

Untitled

Sedan fortsatte jag och Melinda till Norköpings arbetarmusem. De hade många fina utställningar. 

Untitled

Jag gillade idén med att plantera växter i sina avloppsrör. Fint och fiffigt.

Untitled
Sedan gick vi vidare och funderade lite över de här visdomsorden

Untitled

och hamnade till slut på Melindas favoritfik.

Untitled

Där åt vi varsit litet kakfat (men mest bara kakorna och inte så mycket av fatet) och drack Troccadero

Untitled

Precis innan stängning slank vi in i den här lilla fina tygbutiken och klämde på lite fina tyger. Det var allt jag fotade från min minisemester i Norrköping. Sen var det dags att åka hem till Göteborg igen!