En måndagsdag

24 september, 2015 0 av mikael
I måndags hade skolan jag vikarierar på friluftsdag så då var jag hemma. Det kändes ganska skönt för jag har åkt på nån himla höstförkylning, så då kunde jag ta det lite lugnt och istället dokumentera den dagen så ni kan få se lite vad jag har för mig om dagarna.
 
Untitled

Jag gick upp klockan åtta och så bäddade jag sängen. Jag bäddar min säng varje dag. Jag tycker att det är en sån typisk grej som gör att rummet känns mycket mysigare och mer städat.

Untitled

Sedan tog jag på mig min lilla My uniform.

Untitled

och gjorde i ordning frukost. Det är så skönt att kunna äta frukost i lugn och ro. Jag tycker inte om att äta frukost tidigt på morgonen och i all hast så oftast när jag börjar jobba tidigt tar jag bara med en frukt istället .

Untitled

Sen var det dags att ta tag i dagens att-göra-lista. Första punkten på listan var denna kavaj. Jag har nämligen lovat min hyresvärd att hjälpa honom att sy ut den lite. Det gick bra och tog inte allt för lång tid. Det kluriga nu är bara hur jag ska kunna pressa ut märket från de gamla sömmarna med mitt lilla strykjärn…

Untitled

När jag sytt färdigt den satte jag fast en linning på min kjol samtidigt som jag fotade en tuturial hit till bloggen om hur du syr en linning. Dyker upp i en snar framtid på en blogg nära dig!’
 
Untitled

Klockan elva tyckte jag att det var dags för lite förmiddagsfika medan jag skickade in veckans skrivuppgift och skrev respons på de andras texter.

Untitled

Sedan fortsatte jag med datajobbet och gjorde en bloggplanering för veckan, bloggade och fixade med lite andra bloggrelaterade saker.

Untitled

När jag var klar med det visade det sig att jag hade jobbat på så bra att jag låg före mitt schema! Så då klippte jag ut tyg till ett par flygplanstights till William och ett par svarta cykelbyxor till mig.

Untitled

Sen började min mage kännas riktigt pirrig. Det var ju idag som jag skulle på första impro-träffen! Egentligen ville jag inte alls stoppa i mig nå mat, men äta bör du annars… Så jag tog lite rester från dagen innan med parmesan och lite färska kryddor och det slank ner rätt bra ändå.

Untitled

Sen åkte jag till redbergsplatsen och mötte upp Osborne och så gick vi tillsammans till improgruppen. Och vet ni vad? Det var inte alls läskigt eller jobbigt utan faktiskt jättekul! Gissa om jag känner mig glad och stolt över att jag gick dit? 

 
När den väl var slut var jag så lättad att jag glömde bort att fota det sista av dagen. Men snäll som jag är kan jag ju återge det i ord istället. Först så handlade jag och Osborne på Lidl och pratade smaskigt skvaller, sen åkte jag hem, hoppade in i duchen och sen i min mysigaste, lila, sidenpyjamas med älvor på. Sist men inte minst tittade jag och Karin på en film och åt kvällsmacka, drack te och tog en och annan bulle. Och stickade några maskor på min disktrasa. Det var min lilla måndag det. En salig blandning av pirr, sömnad, skolarbete, bloggande, kompismys och bullätande. En rätt bra dag alltså!