Diy – Förnya din gamla pall

27 september, 2015 0 av mikael
Hej mina fina vänner! <3 Idag tänkte jag att vi skulle kika lite på hur du kan göra om din IKEA-pall. Eller ja, egentligen vilken pall som helst men jag har utgått från deras pall för 79 kronor. I våras köpte jag ett gäng av panduros träfärger och har sedan dess bland annat målat om mitt skrivbord och lite olika förvaringslådor. Jag tycker det är ett fiffigt sätt att få ens hem att kännas både personligt och enhetligt eftersom färgerna då finns på flera ställen i hemmet. Fint tycker jag!
 
Untitled

I förra lägenheten lämnade hon som hade lägenheten innan oss en guldfärgad IKEA-pall. Själv är jag inte så förtjust i målad guld på det viset men det kändes dumt att göra sig av med en praktisk och gratis pall. Så, vad göra? Jo så klart göra om den så den passar!

Untitled

Du behöver:

 
En pall
Målartvätt
En liten trasa
Målarfärg
Pensel och rullgrej
Garn
Virknål
 
Untitled

Börja med att tvätta pallen noga med målartvätten (om du vill kan du ju börja med att sandpappra pallen, men det är jag för lat för och det gick alldeles utmärkt ändå) och skölj sedan av pallen. Låt torka!

Untitled
Untitled

Måla första lagret med färg, försök komma åt alla små skrymslen och vrår. Låt torka igen!

Untitled

Måla lager nummer två! Och låt torka en gång till dårå.

Untitled

Antingen bestämmer du dig för att den är klar här eller virkar du en liten fin sittdyna medan du väntar.

Untitled

Eftersom jag är nybörjare på virkning blev min dyna lite liten men fin ändå. Så här gjorde jag på ett ungefär. Virka en rad luftmaskor som blir lika lång som pallen och sen virkar du lite till. Sen virkar du stolpmaskor i luftmaskorna, byter färg när det känns bra och virkar tills den är lagom stor. Sen virkar du stolpmaskor som du gör nedtag i hela luftmaskan runt kanterna. Jag gjorde en kant i taget och två rader på varje kant. Sedan sydde jag ihop kanterna och fäste alla trådar. Klart! (Som sagt är jag inte så haj på det här med virkning men ni kanske förstod lite av min beskrivning?)

Untitled

Jag tycker pallen blev jättefin och söt. När jag orkar ska jag virka en dyna som är lagom stor hehe men det här duger fint så länge.