Mamelucker på gång!

21 oktober, 2015 0 av mikael
Som jag skrev här om dagen blev jag megataggad på Monthly makers månadstema garn. Jag har ju verkligen länge tjatat och gnatat här på bloggen att jag saknar mitt stickflow.  

IMG_6043

Mitt bidrag ska bli dessa små cykelbyxor. När det börjar bli kyligt ute använder jag jämt cykelbyxor under kjolen för att hålla mig varm om baken och jag har så länge tänkt att jag vill ha ett par stickade också. 

IMG_6047

Jag har valt att strunta i resåren nedtill och har istället tänkt ha spets där. Jag har fått ärva en massa fina handknypplade och virkade spetsar som min farmor och hennes mamma har gjort och det känns perfekt att få användning av någon av spetsarna till mina mamelucker. 

IMG_6046

Frågan är bara, vilken av alla fina jag ska välja?

IMG_6044

Jag älskar verkligen att ha en deadline att förhålla mig till. Det gör att jag ser varje ledig stund som ett ypperligt sticktillfälle. Jag stickar på spårvagnen, mellan lektionerna, när jag går, innan jag ska sova och ja mest hela tiden och jag blir så taggad att försöka behålla det här stickflowet nu! Två saker bekymmrar mig dock: Kommer de bli lite förstora över benen och kommer jag hinna färdigt? Det kvarstår att se! När jag är så här sticknördig just nu är jag så klart jättenyfiken att höra om vad ni har på stickorna/virknålen/nålen?