Sypeppen #43 och Monthly Makers – Mameluckerna!

26 oktober, 2015 0 av mikael
Här kommer mitt bidrag till sypeppen #43 och även mitt bidrag till Monthly Makers!  Ett par stickade mamelucker i svart bommulsgarn! Det är ett projekt som jag i flera år velat göra men det har aldrig liksom blivit av. Men så när Monthly makers månadstema var garn bestämde jag mig för att nu ska det banne mig bli av! Sagt och gjort! Jag har haft stick-race med mig själv och stickat vid varje tillfälle som jag kommit åt. Det har varit så avslappnande och inspirerande att hela tiden få ha något för händerna som jag sett vuxit fram och hela tiden blivit mer och mer mamelucker för varje maska. Så roligt!
 
Untitled

Mönstret som jag använt är ett sextiotalsmönster på ett par shorts. Jag tror jag fått mönstret av farmor eller så fyndade jag det på nån loppis… Minns inte så noga.

Untitled

Istället för att ha vanlig resår längst ner valde jag att sy dit en spets som jag fått av farmor som antingen är hantverkad av henne eller av hennes mamma.

Untitled

Längden blev precis lagom för att de ska värma en bit ner på benen men ändå gömma sig under kjolen.

Untitled

Här står jag och svänger på höfterna av glädje att mamluckerna äntligen blev klara och nu ska värma min bak hela långa vintern! (Jag ser visserligen inte så road ut men det krävdes så mycket koncentration att få till det rätta svinget på höfterna att ja glömde höja smilgroparna…) 

 
Untitled

På lördag dyker den sista sypeppssamanfattningen upp. I den här sypeppen! För efter mycket planerande och hemlighetsmakeri kommer den nya sypeppen att lanseras i november. Spännande va! Glöm inte att hålla utkik efter Monthly Makers samlingsinlägg. Det ska bli så kul att se vad alla hittat på den här månaden.