Vilse bland garner och mönster…

27 oktober, 2015 0 av mikael
Kära bloggläsare! Nu skulle jag behöva ert råd! Som ni kanske sett är mina mamelucker färdiga nu och jag är supertaggad att sätta igång ett nytt projekt. Smida medan järnet är varmt eller hur en nu brukar säga… Problemet är bara att jag har lite ont om kosing och skulle därför behöva sticka något med det jag har hemma. Jag är sugen att sticka en tunn, midjekort jumper, efter svenskt mönster som inte får vara för komplicerat utan det ska gå bra att sticka medan en fikar med andra och sådär.  

Untitled

Garnen jag har att använda är antingen det till vänster. Jag har fyra nystan av det hallonröda och två av det ljusrosa och det är 100 % Ny ull och är jättetunt och mjukt, det ska stickas med stickor nummer 2 – 2.5. Jag tänker att jag skulle sticka en randig jumper av det och ev kompletera med ytterligare en färg att använda till typ ärmar och resår. Problemet är bara att jag inte hittat något mönster som passar…

Garnet till höger är ett 100 % akrylgarn som jag har massor av. Det ska stickas med stickor nummer 3 – 3.5. Det är mjukt, luddigt och gosigt men jag blir tveksam till att sticka ett så stort projekt i akryl. Är det dumt liksom?
Några mönster jag har hemma som skulle kunna funka är dessa:
 
Untitled

Den här randiga jumpern skulle jag kunna använda till det hallonröda och ljusrosa garnet. I såfall skulle jag göra den kortare både i livet och ärmarna och göra egna ränder. Problemet är att mitt garn är mycket tunnare än det i beskrivningen och då skulle jag behöva ändra ganska rejält. Känns kanske som ett för stort risk-projekt…

Untitled

Jag skulle kunna sticka denna gröna angorakofta av mitt fluffiga akrylgarn, men återigen är garnet egentligen lite för tunt.

Untitled
Untitled
Untitled

Sedan har jag dessa tre godingar som jag tror de här garnerna skulle passa perfekt till. Men egentligen ska ju jumprarna stickas i bara en färg och jag vet inte hur jag skulle sticka dem i två färger? 

 
Ja ni ser ju vilket dilemma jag har! Jag skulle bli så glad och tacksam om ni ville ge mig lite goda råd eller om ni rent av vet något mönster som skulle passa perfekt för mina garn!