Lära-känna-listan

15 november, 2015 0 av mikael
Eftersom det kommit hit en hel del nya den senaste veckan tänkte jag att ”Lära-känna-listan” som cirkulerat runt på en hel del bloggar kunde passa bra just nu! Ni hittar den bland annat hos Sandra och Amanda
 
Det är så roligt att ni vill kika in här på bloggen och att ni lämnar små kommentarer och klickar på gilla-knappen. Ni skulle bara veta hur mycket glädje, pepp och inspiration ni ger mig varje dag! Ni är så jäkla bra! Vet ni, att ni faktiskt är över tvåhundra som följer mig på bloglovin och snart är vi över tvåhundra även i facebook-gruppen. Fint va! När vi nått över tvåhundra sypeppare i facebook-gruppen har jag föreberett en liten rolig grej som jag hoppas ni kommer tycka är skoj. Men nu ska jag ta och svara på frågorna!

IMG_3069

IMG_3682
 
Hur gammal är du?
Tjugotvå höstar!
 
Hur gammal känner du dig?
Hm jag har ju alltid varit mer tant än tonåring men just nu känner jag mig nog ändå typ som tjugotvå. Jag känner mig liksom lagom vuxen. Tillräckligt vuxen för att betala räkningar, komma i tid till jobbet och ta tag i viktiga saker men också tillräckligt barnslig för att äta godis till frukost, vara uppe för länge och ha på mig vad jag vill utan att tänka att jag borde vara representabel.
 
Vart bor du?
På undervåningen i ett hus i Örgryte i Göteborg. Jag bor i ett stort ljust rum som det alltid är hundra projekt på gång i och där jag nästan aldrig stänger dörren för det är så mysigt att höra skrammel och skratt från mina rummisar.
 
Untitled
 
Vad har du gjort idag?
Först så låg jag kvar i sängen och läste nån timme, sedan ägnade jag en stund åt diverse fixande med olika projekt som att spika upp lite tavlor, sy nån liten söm och virka några maskor. På eftermiddagen gick jag in till stan och fikade med Lovisa och Tojan och sen blev det kväller.
 Untitled
 
Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
Hm svår fråga. Som jag sagt förut är jag ju en riktig sån årstidsmänniska som liksom älskar att gå in i en ny årstid och planera vad jag vill göra i den och hur jag vill se ut och vad jag ska jobba på för projekt. De har liksom alla sin charm och är inspirerande på sitt vis. Men mest tycker jag nog det beror på hur själva livet i sig ser ut. Att om det är sommar, sol och supervarmt men en ändå är stressad och inte mår bra då är det ju bra mycket härligare med höst och slaskrusk om en känner sig lugn och tillfreds.
 Untitled
 
Är du beroende av något?
Godis nästan jämt. Godis är absolut en av livets höjdpunkter. Men annars har jag nog ett litet beroende av garn, tyger och kjolar. Ändå bra saker att va beroende av tänker ja.
 
Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Okej, förlåt för lite tråkigt svar meeeen: Jag skulle vilja befinna mig hemma i mitt rum som ska vara städat och så ska alla ljus och fotogenlampan vara tänd. Jag ska ha en stickning eller virkning vid mina händer som nästan är klar och som blir superbra. Alla mina kompisar ska trängas med mig i rummet och så ska vi dricka te, äta kakor och skratta så vi får kramp i magen. Nu ändra jag mig. Det var ju inget tråkigt svar, det var ju ett världsbäst svar om en får säga så om något en skrivit själv. Och klart en får det!
 
Untitled
 
Vad är du på för humör just nu?
Hm, lite söndagsångest. Ska jobba väldigt mycket i veckan och känner att jag mest bara vill va hemma och mysa. Men bara en kommer igång så brukar ju veckan flyta på…. 
 21 Maj 2015 273
 
Vilket är ditt favoritgodis?
Plockgodis är det bästa! Och då ska det vara mycket choklad, persikor, gelehjärtan, hallonbåtar, ferraribilar, nappar och sånt gott ni vet.
 Untitled
 
Vilken är din favoritaffär?
Jag gillar sånna små genuina butiker som är specialicerade på en grej och har trevlig personal. Det är mina favvobutiker. 
 
Är du en morgon eller kvällsmänniska?
Jag är en ganska trött människa… Men det beror nog på att när jag är vaken är jag väldigt aktiv så när jag väl blir trött så blir jag supertrött och då spelar det ingen roll vad klockan är eller vart jag är. Då somnar jag bums. 
 
IMG_2328
 
Har du blivit sydd nån gång?
Nepp tänkte jag skriva. Sen kom ja på att jag har en kronisk sjukdom, legat inne på sjukhus i tre veckor, genomgått en operation som allt resulterade i ett tio centimeter stort ärr på magen. Så jo det har jag ju verkligen! 
 
Vem gjorde senast något extra för dig?
Alla mina fina vänner som tröstade mig när jag och William gjorde slut. De kramade mig, lät mig sova bredvid dem om natten, lagade mat åt mig, ringde och sms:ade, drog mig med ut på dans, fick mig att skratta och va bara superfina och världbäst. 
 
Är du blyg?
Jag va ganska blyg när jag var liten men nu förtiden är jag inte så blyg. Men i vissa samanhang kan jag bli blyg. Som när jag ska prata engelska, då blir jag megablyg eller om jag är i ett sammanhang när jag känner mig lite missanpassad då kan jag också bli blyg.
 IMG_2946
 
Vad heter du i andranamn?
Karin! Fast mitt andranamn ligger liksom före mitt tilltasnamn, men jag antar att det ändå är ett andranamn? Jag tycker det är väldigt fint att jag fick det namnet för min moster heter Karin och min mormors syster hette Karin och det känns liksom fint och varmt att få heta det.
 
Vill du gifta dig?
Oh nää. Får rysningar bara av tanken att tänka mig in som huvudroll i ett bröllop. Blir jätteobekväm! Vilket kan tyckas konstigt eftersom jag älskar att spela teater och inte har några svårigheter att sjunga inför en jury, spela teater inför en stor publik eller hålla ett föredrag för en stor grupp människor. Men bröllop, nä tack. Däremot vore det ju roligt att få sy en bröllopsklänning och ordna fest. Men det kanske en kan göra ändå?
 
Har du något smeknamn?
Jepp! Freddie, Freddan, Fredilino, Ankan, lille bajs (på ett fint och kärleksfullt sätt), Ika och säkert något mer som jag inte kommer på just nu!
 

Så där! Nu vet ni lite mer om mig och om det är något annat ni undrar över är det så klart bara att fråga på. Nu vill jag gärna veta nått litet om er också. Kanske kan ni skriva några rader om vem just DU är eller svara på nån eller några av frågorna ur listan. Blir så extra glad när jag får veta något om er <3 Hoppas ni har en fin söndagkväll och tack för att ni vill hänga här med mig!